addendum

Nooit gerealiseerd:

DE BARAK

Ontwerp: Koen Schetske ism Waas Gramser en Kris Van Trier
Ingenieurs: Patrick Bouchain en Daniel Sour
Voorstudies: 2005-2006
Co-constructie: Marius &cie, Lieu Unique Nantes (FR)

De Barak is een houten constructie rond de tribune. Hiermee completeren we wat bij de tribune begonnen is: een volledig mobiel houten theater. Op die manier kunnen we ook tijdens de koude wintermaanden spelen en daarbij zelf ons publiek ontvangen.

De Barak heeft een oppervlakte van 20 m op 15m. Daarin past de tribune (20 m op 10 m) en levert ons een speelvlak van 20 m op 5m. Het materiaal is net als de tribune van hout en gevernist ijzer. Er is daglicht: er zijn ramen aan weerszijden; de muren en het dak kunnen verwijderd worden. De barak is demonteerbaar en in één dag op te bouwen. De vrachtwagen dient als kleedkamer in de winter en als cafetaria in de zomer.

De Barak bouwen we in samenwerking met Le Lieu Unique in Nantes (technisch bijdrage inzake Franse veiligheidsnormen).

De houten barak-serie

De Barak stellen we op, voor een periode van minstens een maand, ergens op een zichtbare plek in de stad. Gedurende die maand spelen we alle stukken van ons repertoire. De barak geldt tevens als décor; alleen de noodzakelijke rekwisieten en kostuums verschillen per productie. Een goede tekst, een goede dramaturgie en goede spelers moeten voldoende zijn om een goede voorstelling te maken, dat is onze overtuiging.

Er is voor de Houten Barak-serie alvast een periode van drie maanden gepland, van half juni tot half september 2007 in Nantes. Land#1, een prestigieuze biënnale over monumentale kunst langsheen de Loire, nodigt ons uit om aanwezig te zijn met onze houten barak die vanaf de Loire zichtbaar aanwezig is in het landschap. Deelname aan dit grootschalige evenement over mobiele kunstwerken betekent ook een uitdaging. We willen tegen die datum onafhankelijk van klassieke energiebronnen en dure bewaking functioneren.

Land#1 is een initiatief van Jean Blaise, directeur van Le Lieu Unique in Nantes, in samenwerking met de stad Nantes.

Nooit gerealiseerd bij plotse vermindering van budget Lieu Unique.