portret

Toneelmakers Waas Gramser en Kris Van Trier zijn onafscheidelijk op het toneel sinds 1991. Ze maakten hun eerste voorstellingen binnen tg STAN (1991-1993), vervolgens met Guy Cassiers als Maten (1994-1996) en daarna gedurende acht jaar onder de vlag van De Onderneming (1997-2005), een alternatieve productiestructuur waartoe zij het initiatief namen. Sinds 2006 varen zij een onafhankelijke koers en spelen zij onder de naam Comp. Marius.

Lees meer...

medewerkers

De vaste kern van Comp.Marius bestaat uit Waas Gramser en Kris Van Trier (toneelspelers), Jeroen Deceuninck (productie), Kelly De Cock (zaken) en Alisa Nadezhkina (administratie).


Nieuwe producties en repertoire worden gemaakt en gespeeld in samenwerking met vaak terugkerende gasttoneelspelers, techniekers, lossers, laders, koks, grafische ontwerpers, kantoormedewerkers, decorbouwer Koen Schetske, kostuumontwerpster Thijsje Strypens en fotograaf Raymond Mallentjer.

Lees meer...

contact

Mobiele containerconstructie in residentie in het Middelheimmuseum.

Comp.Marius
p/a Middelheimmuseum
Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen
Tel: +32 3 827 91 81 / +32 3 828 92 21

Ondernemingsnummer: 0867.161.588

Lees meer...

school in residence

Studenten van kunsthogescholen verlaten de muren van het schoolgebouw en stappen in de praktijk van een aantal verwante gezelschappen-kunstenaars. Deze hebben op het gebied van tekst en toneelspelen elk hun eigen specialiteit: openluchttheater, klassiek repertoire, eigen teksten, film, documentaire...
Het initiatief wil daarmee een schakel zijn tussen de bescherming van een school en de realiteit van de kunstenpraktijk.

Lees meer...

vijfentwintig jaar onafscheidelijk

Een gesprek met Bloet-broeders Kris en Waas van Comp. Marius

Sinds begin jaren negentig maken Kris Van Trier en Waas Gramser samen toneel, sedert 2006 onder de naam Comp. Marius. Het is een theatercollectief dat een unieke positie inneemt in het Vlaamse podiumlandschap. Door zijn openluchtvoorstellingen, die dikwijls evenzeer gastvrije eetfestijnen zijn.

Lees meer...