Een Hollander ontdekt Vlaanderen

Godfried Bomans

Comp.Marius maakt een radio-uitzending van het boek en de tv-uitzending uit 1971. Een ontdekkingstocht per caravan door Vlaanderen die de (on)waarheden in het boek over onze rijke taal, lelijke ruimtelijke ordening, politieke spanningen en agrarische restanten in onze volksaard onderuit haalt of bevestigt. Godfried Bomans (Nederland, 1923-1971) was schrijver, journalist en een bekend radiofiguur.

Première: 2013, De Warande, Turnhout (BE)

Mise-en-scène
Comp.Marius maakte in 2011 op basis van de tv-uitzending en boekpublicatie, een eerste proefstuk in haar reeks ‘Zomerbibliotheek-werkstukken’. Vanuit een caravan werd een live radio-uitzending gemaakt waarbij interviews uit het boek geciteerd werden, maar evengoed dezelfde vragen van 40 jaar geleden opnieuw gesteld werden aan oud-geïnterviewden én elkaar. Dit werkstuk wordt nu verder uitgewerkt; de caravan van Comp.Marius trekt rond door Vlaanderen, de lokale radio’s zenden uit, de theaters bieden een plaatsje aan in hun cafetaria, bib of inkomhal. 
Een locatieproject/radio-uitzending van Comp.Marius, vanuit een caravan op de parkings van CC's of een naburig plein, te horen op de lokale radio en door de boxen van uw theater.

Credits
Bewerking, spel, dj-set: Waas Gramser, Bert Haelvoet, Koen Roggen, Kyoko Scholiers, Kris Van Trier
Kostuums: Thijsje Strypens
Productie: Comp.Marius

pers

2013-02-08 - Gazet Van Antwerpen
2013-02-01 - Aalst
maart 2013
februari 2013
28-29
elke dag

Behoud de Begeerte - Antwerpen - Permekebibliotheek (BE)
23-29
elke dag
08-29
elke dag

beeld

terug naar voorstellingen