Production NL

Sit-Down Comedy #1

Thomas Bernhard

Oude Meesters is het eerste in een drieluik van Sit-Down Comedies op basis van het proza-oeuvre van 
Thomas Bernhard. 

Ontstaan als een soort van spin-off van Mrs en Mrs Markby, (het dubbel geïnterpreteerde personage uit de voorstelling ‘Het belang van een Ideale Echtgenoot’ die beide gezelschappen maakten in 2003), spelen twee acteurs één monoloog. Ze vullen elkaar aan, spreken elkaar tegen of naar de mond, trekken elkaar in twijfel, maken een karikatuur van de ander, en tenslotte van zichzelf. Ze haten alles en iedereen (‘enerzijds’), maar kunnen niet zonder (‘anderzijds’).

Dat is de tragedie, maar ook de komedie.

Comp.Marius en ’t Barre Land, toneelvrienden sinds 1995, maken met Sit-Down Comedy #1 de eerste van een reeks kleinschalige voorstellingen met ultrakort productieproces. Onafhankelijk van agenda’s van programmatoren, treedt de toneelspeler op als producent en organisator.

Na ‘Oude Meesters’ volgen later nog ‘Een kind’ en ‘De oorzaak’.

“De woede waarmee Thomas Bernhard spreekt, is zoiets als de woede die wij nu voelen. Zijn stem is theatraal en werkt bevrijdend. Tegelijk vertegenwoordigen die woede en humor een unieke stem in het artistieke en politieke klimaat.”


Try-out reeks
Van 21 tot en met 25 april 2020
Balzaal van De KOE, Schilderstraat 9, 2000 Antwerpen
 

Credits
Auteur: Thomas Bernhard
Tekst: Oude Meesters
Tekstbewerking & spel: Kris Van Trier, Vincent Van den Berg
Productie: Comp.Marius i.s.m. ’t Barre Land (NL)

“Wenen is een cultuurbegrip, ook al is er in Wenen al lang bijna geen cultuur meer, en op een dag zal er in Wenen werkelijk geen enkele cultuur meer zijn, en dan is het nog steeds een cultuurbegrip.
Wenen zal altijd een cultuurbegrip zijn, het zal een des te hardnekkiger cultuurbegrip zijn naarmate er minder cultuur is. En binnenkort is er werkelijk geen enkele cultuur meer in deze stad." 

Thomas Bernhard in ‘Oude Meesters’


2020
april 2020
21
apr
Comp.Marius

Antwerpen - De Koe (BE)
22
apr
Comp.Marius

Antwerpen - De Koe (BE)
23
apr
Comp.Marius

Antwerpen - De Koe (BE)
24
apr
Comp.Marius

Antwerpen - De Koe (BE)
25
apr
Comp.Marius

Antwerpen - De Koe (BE)