Locatiewerking

Publieksontvangst Backstage Tribunes Werkplek Luisterhokjes Stelling

Toneel wordt bij Comp. Marius aan een ander sociaal gebeuren gekoppeld: samen aan tafel zitten. Bij  langere voorstellingen schuift het publiek mee aan tafel voor een volkse maaltijd; bij kortere voorstellingen wordt samen het glas geheven aan een bar die de spelers zelf bedienen. De ontvangst van het publiek bepaalt mee de identiteit van het gezelschap: de spelers zijn steeds gastheer.

Bij het spelen in de openlucht wordt de rode vrachtwagen van het gezelschap ingericht als loge. Het publiek krijgt steeds een inkijk in de coulissen van het theater.

Met haar houten tribune speelt Comp. Marius steeds op locatie langs het water, in parken, op braakliggende terreinen en in oude hangars. Een eerste tribune wordt gebouwd in 2001, een tweede in 2008 (capaciteit 250p), een derde, kleinere in 2014.

Tribune 2001. Koen Schetske ism Waas Gramser en Kris Van Trier (ontwerp) Timber Engineering (ingenieursberekeningen), Ravelin Cielen, Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Schetske (uitvoering hout), Moker (uitvoering ijzer). Productie en financiering: De Onderneming.

Tribune 2008. Koen Schetske ism Waas Gramser en Kris Van Trier (ontwerp) Vinçotte (ingenieursberekeningen), Stevie Van Haver, Koen Schetske (uitvoering hout), Moker (uitvoering ijzer). Productie en financiering: Comp. Marius.

Tribune 2014. Recuperatie van Tribune 2001. Koen Schetske (realisatie) Financiering ism Stad Antwerpen.

Sinds 2013 zijn kantoren en werkplek van het gezelschap ondergebracht in een containerconstructie, bestaande uit gerecupereerde high-cube containers van 40Ft (2) en 20Ft (2). Met deze constructie realiseert het gezelschap met een minimum aan privéruimte en een maximum aan publieke ruimte haar dagelijkse werking.

Bouw 2013. H&H architecten ism Waas Gramser, Kris Van Trier (ontwerp), Van Dooren containerdepot (slijp- en laswerk), Fen Van Trier (houtwerk). Productie: Comp. Marius. Financiering met dank aan Stad Antwerpen.

Voor de presentatie van het luisterspel ‘Allen die vallen’ realiseert Comp.Marius in 2009 luisterhokjes en luisterbanken (Ontwerp en realisatie Koen Schetske). Voor de presentatie van het luisterspel ‘Een man verliet een keer zijn huis’ realiseert het gezelschap in 2014 een luisterhokje waarbij de luisteraar al trappend zelf de stroom produceert.

Voor de presentatie van de luisterspelen wordt in 2018 een stelling gerealiseerd waarbij de toeschouwer een veiligheidshelm met ingebouwde koptelefoons opzet en de stelling (hoogte 8m) beklimt. Waas Gramser (concept), Peter Haverhals (realisatie), Maarten Baarda (realisatie), Dago Sondervan (geluidshelmen).